Läsvärda bloggar

Upptäckte av en slump(nåja via Bloggportalen) några läsvärda bloggar nära mig:

Rapport från en luttrad bibliotekarie
som ger läsvärda inblickar i det dagliga arbetet på ett bibliotek och likaså läsvärda boktips. Hoppas den blir uppdaterad snart, bara!!

Hermia says
med välformulerade goda lästips

Jag sitter här och försöker gissa vilka som ligger bakom:-)

Marta Ondrus (tidigare på CFL i Söderhamn, nu i Kristianstad) ligger i alla fall bakom Bokbloggen eller hur, Marta?

Bra idé är Musikbloggen– om ny musik på Kristianstads stadsbibliotek, det finns väl inte så många biblioteksbloggar med fokus på musik ännu?

Obs att både Bokbloggen och Musikbloggen lagt in länkar till opac i sidomenyn.

Här har jag ju berättat om HelGe, katalogsamarbetet mm mellan sex bibliotek i länet. Har testat att lägga in länk till opac i Netvibes, det fungerar (naturligtvis) alldeles utmärkt. tror det är viktigt att vi inte binder oss alltför mycket vid våra hemsidor, utan satsar på att närvara ( både med opaclänk och hemsides-widget) på så många andra platser (Opac som bete?)

6 svar till “Läsvärda bloggar

  1. Nåja, jag försöker få övriga att komma med på bloggtåget och har fått tre spridda gästblogginlägg, men jag antar att man får skynda långsamt 😉
    Tack för uppmärksamheten!

  2. Vad roligt att du hittat Hermia! Vi får se om hon ger sig till känna, hon är lite anonym av sig. Men din blogg läser hon då och då och gläds åt!

  3. Ja, då är det väl bara att ge sig till tåls då:-)

  4. Fick en liten knuff i ryggen nu, trodde inte att någon hade upptäckt min blogg, än mindre läst….men nu har jag satt igång igen, lite smått

  5. Ni verkar ha avslöjat Hermia 🙂

  6. Ehm, jag tror det:-)

Lämna en kommentar