Kulturell Allemansrätt-nej tack?

Nej, juryn föll inte för Gävles kandidatur på temat Kulturell Allemansrätt. Jag kan inte påstå att jag helhjärtat har köpt satsningen heller, men visst svider det lite nu när Gävle fått nobben av den jury som idag utsåg Umeå och Lund att fortsätta racet om Kulturhuvudstad 2014. Säga vad man vill, men det har i alla fall diskuterats väldigt mycket om och kring kultur tack vare Gävles kandidatur.Tråkigt nu om de som ser kultur som något högst onödigt får vatten på sin kvarn!
Bland motståndarna har även funnits kulturredaktören på den ena av de två stora lokaldrakarna. Han har baserat sin kritik mycket på att satsningen handlat om ”fel”=för ”låg” kultur, ja ni hör…
Jag har i alla fall blivit väldigt uppiggad av att se de stolta (rosa) fanorna med devisen ”Kulturell allemansrätt” på, sen att man från projektledningshåll haft problem med att definiera begreppet på ett stringent sätt och inte velat mejsla fram några riktigt slagkraftiga teman är en annan sak.
Vi får väl trösta oss med att klappa Gävlebocken:-) och hoppas att alla idéer som samlades in under projektets Open call ändå ska kunna förvaltas på bästa sätt.
toppbild1
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s