Internet Librarian International 2008

Jag har nyss avverkat dag 1 av konferensen Internet Librarian International för första gången. Jag reser tillammans med Birgitta Hellman Magnusson, konsulentkollega från Östergötland.

Ja, vad kan jag säga annat än att jag är omtumlad, inspirerad, upprörd, exalterad, inspirerad-åtminstone till 99,99% 🙂 Höjdpunkten idag då? Ja, faktiskt en inledande key note speaker Guy R. Cloutier, som tydligen har skrivit en bok som heter ”The Power of the Future” samt en paneldebatt i två delar med titeln ” Next Generation Libraries”, där panelen bestod av Michael Casey (författare till Library 2.0 etc), Michael Stephens(Tame the Web) och Thomas Brevik (Royal Norwegian Naval Academy). En paneldebatt kan ju vara alldeles fasansfull, men den här var alldeles…underbar, om uttrycket tillåtes. Moderatorn var utmärkta Gwenda Sippings (presenterad som consultant, UK), som bad oss blunda och föreställa oss hur det bibliotek kunde se ut som vi steg in i i framtiden-och sedan fick vi berätta om det.

Sessionerna lyfte verkligen, spännande frågor och synpunkter haglade och man märkte hur panelen lyftes av denna interaktion, för att uttrycka det lite högtidligt.

Nu väntar lite London by night, har inte varit här sen 1978, så det ska bli hur spännande som helst!

PS Jag har äntligen lyckats lägga vantarna på ett eget ex av ” Pop goes the Library!”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s