Danmark på varierande vägar

Bibliotekspressen 2008 - 11

Hittar två högintressanta artiklar i det aktuella numret av Bibliotekspressen.

Den ena, ”Ringstedmodellen”, handlar om hur , om jag fattat rätt, huvudbiblioteket i Ringsted kan komma att ingå i ett ”oplevelsesenter” i privat regi.

Ur inledningen:”I Ringsted har de en plan til 300 millioner. Den er klappet og klar og går i store træk ud på at omdanne et torv i byen til et stort, privat drevet oplevelsescenter, hvor en række operatører på kultur- og oplevelsesområdet skal samles under én fysisk ramme. Deriblandt – og mest kontroversielt – biblioteket.

Hvis planerne bliver realiseret, vil det være et historisk brud med en lang tradition for, at folkebiblioteker drives i offentligt regi, og det har skabt debat.”

Den andra, ”Biblioteker med i national it-oprustning”, handlar om hur biblioteken kan komma att få en central roll i it-fortbildningen av medborgare som står utanför arbetsmarknaden samt de som passerat 60-årsgränsen.

Ur inledningen:”Opkvalificeringen af it-svage danskere bliver nu sat på formel. Borgere, som er uden for arbejdsmarkedet, eller som har passeret de 60 år, tilhører segmentet for Forskningsministeriets nye undervisningskoncept Lær mere!, som blandt andre skal have bibliotekerne i formidlerrollen.

Konceptet er en udmøntning af regeringens udspil, Danskernes it-færdigheder – en målrettet indsats, fra december 2007, og med regeringens egne ord er initiativets formål at »møde de it-svage grupper, hvor de er, bevidstgøre om behov og inspirere til at videreudvikle den enkeltes it-færdigheder«.

Ifølge regeringens såkaldte it-barometermåling fra 2008 er størstedelen af borgerne med de svageste it-færdigheder at finde i grupperne udenfor arbejdsmarkedet og i grupperne af borgere over 60 år, og derfor er fokus sat på dette segment.”

Via Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling ser jag att danskarna också har begåvats med en mobil digital signatur…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s